Rostade rödbetor med ädelost och bacon

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Ljuvlig ädelostkräm till dom sötrostade rödbetorna, perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 250 g små färska rödbetor
  • 1 tsk olivolja
  • 50 g ädelost
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g bacon
  • gräslök, till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala rödbetorna och dela på mitten. Skär till munsbitsstora bitar om de är stora. Blanda med olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, 20–30 min. Rör ihop ädelost och crème fraiche till en kräm. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
  3. Låt rinna av på hushållspapper. Låt rödbetorna svalna. Toppa med ädelostkräm och bacon. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Burritos med köttfärs

(10)

Pasta med skinksås

(16)

Medelhavsgratäng

(21)

Godaste köttbullarna

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g små färska rödbetor
  • 1 tsk olivolja
  • 50 g ädelost
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g bacon
  • gräslök, till garnering
  • salt

Rostade rödbetor med ädelost och bacon

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Ljuvlig ädelostkräm till dom sötrostade rödbetorna, perfekta som tilltugg.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala rödbetorna och dela på mitten. Skär till munsbitsstora bitar om de är stora. Blanda med olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, 20–30 min. Rör ihop ädelost och crème fraiche till en kräm. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
  3. Låt rinna av på hushållspapper. Låt rödbetorna svalna. Toppa med ädelostkräm och bacon. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Burritos med köttfärs

(10)

Pasta med skinksås

(16)

Medelhavsgratäng

(21)

Godaste köttbullarna

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies