För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rostade morötter med örtolja

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Späda morötter med härlig smak av färska örter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • Örtolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 dl salvia eller körvel
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk örtsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  3. Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
  4. Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morötter med citron, mandel och koriander

(0)

Virgin daiquiri med rödbeta och ingefära

(0)

Morots- och kanelmuffins

(18)

Rödbetor med chèvre och honung

(7)

Sötsyrliga morötter

(3)

Picklade rödbetor

(11)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Vårrullar med dippsås och mynta

(63)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 20 späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • Örtolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 dl salvia eller körvel
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk örtsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk balsamvinäger

Rostade morötter med örtolja

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Späda morötter med härlig smak av färska örter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  3. Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
  4. Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morötter med citron, mandel och koriander

(0)

Virgin daiquiri med rödbeta och ingefära

(0)

Morots- och kanelmuffins

(18)

Rödbetor med chèvre och honung

(7)

Sötsyrliga morötter

(3)

Picklade rödbetor

(11)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Vårrullar med dippsås och mynta

(63)