Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(200)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g rotselleri
  • 300 g savoykål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl sötmandel, grovhackad
  • 100 g smör, till servering
  • 60 g Grana padano, till servering
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl mjölk
  • salt

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Rotselleri och savoykål som tillagas på en plåt med brynt smör och sötmandlar, så gott.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i bitar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Skär kålen i klyftor, och lägg på plåten med rotsellerin. Strö över mandeln och rosta ytterligare 10 min.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Smält smöret till rotsellerin i en kastrull. Låt smöret brynas tills det slutat skumma och doftar nötigt. Skeda smöret över rotselleri och savoykål och toppa med hyvlad ost. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrica

2019-12-09

Överraskande gott! Mandlarna blev jättegoda, kunde tagit mer av det brynta smöret...

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(120)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(200)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(171)