Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Den karamelliserade sojaglazen är underbar till rostad rotselleri!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
  • 1 kg rotselleri
  • 50 g smör, smält
  • Friterad purjolök
  • 0.5 liter olja till fritering
  • 0.5 purjolök
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • röd chili, finhackad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Halvera skivorna om de är stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla skivorna med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och rosta ca 10 min till. Rotsellerin ska bli mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd.

Friterad purjolök:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Strimla purjolöken, gärna på längden och fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Glaze:

  1. Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills glazen tjocknar något, ca 8 min.
  2. Lägg rotsellerin på fat och ringla över glazen. Toppa med den krispiga purjolöken och korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg rotselleri
  • 50 g smör, smält
  • Friterad purjolök
  • 0.5 liter olja till fritering
  • 0.5 purjolök
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • röd chili, finhackad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • färsk koriander

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Den karamelliserade sojaglazen är underbar till rostad rotselleri!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Halvera skivorna om de är stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla skivorna med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och rosta ca 10 min till. Rotsellerin ska bli mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd.

Friterad purjolök:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Strimla purjolöken, gärna på längden och fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Glaze:

  1. Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills glazen tjocknar något, ca 8 min.
  2. Lägg rotsellerin på fat och ringla över glazen. Toppa med den krispiga purjolöken och korianderblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!