Lax i ugn med tomat och oliver

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Runt om laxen ligger en god toscansk tomatsallad med oliver, bröd och rödlök. Vitlök, basilika och olivolja ger laxen ytterligare en italiensk prägel!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Toscansk lax:
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomat på kvist, grovt tärnade
  • 1 dl kärnfria oliver, grovt hackade
  • 1 skiva ljust bröd (gärna gårdagens), i smulor
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme ca 10 min.
  2. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på rotselleristavarna vid servering.

Servering

Spara några basilikablad att toppa med.

Tips

Ta tempen på firren, den ska ha en innertemperatur på ca 48° när den är klar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-05-05

Enkelt och gott! Tärnade ned en squash bland grönsakerna och tog halva mängden rotselleri.

Jakob

2018-11-01

Trevliga smaker. La till färskpressad citron på laxen samt bytte ut brödet till grövre bröd. Serverades med en klick turkisk yoghurt. Kommer göras fler gånger.

Lax i ugn med tomat och oliver
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Toscansk lax:
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomat på kvist, grovt tärnade
  • 1 dl kärnfria oliver, grovt hackade
  • 1 skiva ljust bröd (gärna gårdagens), i smulor
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Runt om laxen ligger en god toscansk tomatsallad med oliver, bröd och rödlök. Vitlök, basilika och olivolja ger laxen ytterligare en italiensk prägel!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme ca 10 min.
  2. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på rotselleristavarna vid servering.

Servering

Spara några basilikablad att toppa med.

Tips

Ta tempen på firren, den ska ha en innertemperatur på ca 48° när den är klar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2021-05-05

Enkelt och gott! Tärnade ned en squash bland grönsakerna och tog halva mängden rotselleri.

Jakob

2018-11-01

Trevliga smaker. La till färskpressad citron på laxen samt bytte ut brödet till grövre bröd. Serverades med en klick turkisk yoghurt. Kommer göras fler gånger.