Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Matig och god sallad med kikärter, tomater, rostade morötter, ägg och parmaskinka.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rotfrukter, tex morot, rotselleri och potatis
  • 1 tsk olivolja
  • 4 ägg
  • 500 g tomater, tärnade
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 50 g ärtskott
  • 160 g parmaskinka eller prosciutto
  • 0.5 tsk salt
  • Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek rotfrukterna i olja tills mjuka, 6-8 min. Salta. Lägg äggen i en kastrull med vatten, låt koka 4 min för en krämig gula.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och skölj av kikärtorna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Vänd ihop rotfrukter, tomater, kikärtor, rödlök med en vinägrett. Varva med ärtskotten på ett uppläggningsfat och lägg ägghalvor och skinkskivor ovanpå.

Tips

Ugnsrosta grönsakerna om ni inte vill steka dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pannbiff med grönpeppar och persilja

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vesuvio-pizza

Betyg
Betyg
(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g rotfrukter, tex morot, rotselleri och potatis
  • 1 tsk olivolja
  • 4 ägg
  • 500 g tomater, tärnade
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 50 g ärtskott
  • 160 g parmaskinka eller prosciutto
  • 0.5 tsk salt
  • Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Rotfruktsallad med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Matig och god sallad med kikärter, tomater, rostade morötter, ägg och parmaskinka.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek rotfrukterna i olja tills mjuka, 6-8 min. Salta. Lägg äggen i en kastrull med vatten, låt koka 4 min för en krämig gula.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och skölj av kikärtorna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  3. Vänd ihop rotfrukter, tomater, kikärtor, rödlök med en vinägrett. Varva med ärtskotten på ett uppläggningsfat och lägg ägghalvor och skinkskivor ovanpå.

Tips

Ugnsrosta grönsakerna om ni inte vill steka dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kabab koobideh

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pannbiff med grönpeppar och persilja

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vesuvio-pizza

Betyg
Betyg
(13)