Rotfruktsallad med parmaskinka
  • Tid 25 min

Rotfruktsallad med parmaskinka

0 (0 betyg)

Matigare sallad med bönor, rostade morötter och parmaskinka

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rotfrukter, tex morot, rotselleri och potatis
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 500 g tomater, tärnade
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 liten rödlök, strimlad
  • 50 g ärtskott
  • 160 g parmaskinka eller prosciutto
Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek rotfrukterna i olja tills mjuka, 6-8 min. Salta. Lägg äggen i en kastrull med vatten, låt koka 4 min för en krämig gula.

  2. 2

    Skär tomaterna i mindre bitar och skölj av kikärtorna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.

  3. 3

    Vänd ihop rotfrukter, tomater, kikärtor, rödlök med en vinägrett. Varva med ärtskotten på ett uppläggningsfat och lägg ägghalvor och skinkskivor ovanpå.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ugnsrosta grönsakerna om ni inte vill steka dem.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar