Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

3.44 (124 betyg)

Pasta och tomatsås får gratineras i ugnen och sprida italienska vibbar i köket.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g rörpasta, gärna penne
Tomatsås:
  • 2 msk olja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 tsk socker
  • 2 msk olja
  • 250 g mozzarella
  • 200 g små tomater, gärna kvisttomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 0.5 dl färska basilikablad
Servering:
  • 200 g serranoskinka
  • 0.5 dl färska basilikablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, medan du gör såsen.

Tomatsås

  1. 1

    Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, vin, salt, peppar och socker. Låt småputtra 10-15 minuter. Smörj en ugnssäker form med olja, varva pasta och tomatsås i formen. Riv mozzarella i stora bitar, dela tomaterna. Lägg ost, tomater och oliver ovanpå.

  2. 2

    Gratinera cirka 10 minuter.

Servering

Servera gärna med serranoskinka eller prosciutto och färsk basilika.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar