Rödvinskokt lammstek med chèvremos

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Mustiga smaker av lamm och getost i en perfekt bjudrätt.

Tillagningstid: 45 min + 5 tim i ugn eller slowcooker
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 1.5 kg Lammstek med ben
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 4 dl rödvin (rött, kraftigt)
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk oxfond
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 tsk salt
  • Chèvremos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 200 g chèvre, i skivor
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra lammet och rulla sedan i vetemjöl så det täcker runt om. Stek i smör i het panna till fin färg.
  2. Lägg köttet i en slowcooker eller en ugnssäker gryta med lock. Häll vin i stekpannan där köttet stekts. Låt puttra 1 min och häll vätskan över köttet i grytan. Häll även i vatten och fond och lägg i lök, vitlök, lagerblad och rosmarinkvist.
  3. Tillaga under lock ca 5 timmar i ugnen. Köttet ska vara så mört att det lätt går att dra isär. Lyft ut kött, lagerblad och rosmarin. Täck med folie. Ställ grytan på spisen och koka skyn tills den tjocknar lite, ca 10 min.

Mos:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa med potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och grädde och rör kraftigt. Smaka av med salt och fördela moset i en ugnsform.
  2. Lägg på chèvreskivorna och ringla över honungen. Lägg på rosmarinkvistarna och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min. Strö över flingsalt. Servera lammet med chèvremoset och en grönsallad.

Tips

Ångade sockerärter eller sojabönor är goda grönsaksalternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Skomakarlåda

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Kassler med färskpotatismush

(17)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1.5 kg Lammstek med ben
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 4 dl rödvin (rött, kraftigt)
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk oxfond
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 tsk salt
  • Chèvremos
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 200 g chèvre, i skivor
  • 0.5 msk flytande honung
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • salt
  • Till servering
  • 70 g salladsmix

Rödvinskokt lammstek med chèvremos

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Mustiga smaker av lamm och getost i en perfekt bjudrätt.

Tillagningstid: 45 min + 5 tim i ugn eller slowcooker
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra lammet och rulla sedan i vetemjöl så det täcker runt om. Stek i smör i het panna till fin färg.
  2. Lägg köttet i en slowcooker eller en ugnssäker gryta med lock. Häll vin i stekpannan där köttet stekts. Låt puttra 1 min och häll vätskan över köttet i grytan. Häll även i vatten och fond och lägg i lök, vitlök, lagerblad och rosmarinkvist.
  3. Tillaga under lock ca 5 timmar i ugnen. Köttet ska vara så mört att det lätt går att dra isär. Lyft ut kött, lagerblad och rosmarin. Täck med folie. Ställ grytan på spisen och koka skyn tills den tjocknar lite, ca 10 min.

Mos:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa med potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och grädde och rör kraftigt. Smaka av med salt och fördela moset i en ugnsform.
  2. Lägg på chèvreskivorna och ringla över honungen. Lägg på rosmarinkvistarna och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min. Strö över flingsalt. Servera lammet med chèvremoset och en grönsallad.

Tips

Ångade sockerärter eller sojabönor är goda grönsaksalternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Skomakarlåda

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Kassler med färskpotatismush

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies