Gnocchigratäng

Gnocchigratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella som toppas med parmesan. Krämig gratäng med massor av smak!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade morötter
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 min.
  2. Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min.
  4. Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd runt i gratängen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Bra vardagsmat. Inget fantastiskt, men gott!

Christina

2015-02-09

Bra

Liknande recept

Spara recept

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Gnocchigratäng
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade morötter
  • 300 g kalvfärs eller nötfärs
  • 1 dl rött vin
  • 400 g passerade tomater
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 5 finhackade salviablad
  • salt och svartpeppar
  • 500 g gnocchi, köpta eller hemgjorda
  • 200 g mozzarella
  • riven parmesanost

Gnocchigratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella som toppas med parmesan. Krämig gratäng med massor av smak!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och morötter i olja i en kastrull tills de är mjuka utan att få färg. Tillsätt färsen och stek tills den är brun och smulig. Häll på vinet och låt allt koka ihop 3 min.
  2. Häll i passerade tomater, rosmarin och salvia. Låt såsen sjuda 30 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min.
  4. Blanda gnocchin med köttfärssåsen och häll i en ugnsform. Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Strö över parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd runt i gratängen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Bra vardagsmat. Inget fantastiskt, men gott!

Christina

2015-02-09

Bra

Liknande recept

Spara recept

Grillad biff med grönsaker och fetaost i paket

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)