För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödvinsglögg

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lilla extra. Perfekt till julens adventsfika.

Tillagningstid: 2 dygn 10 min
12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sultanens couscous

(6)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(2)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Morots-halwa

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Rödvinsglögg

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lilla extra. Perfekt till julens adventsfika.

Tillagningstid: 2 dygn 10 min
12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sultanens couscous

(6)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(2)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Morots-halwa

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)