Rödvinsglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lilla extra. Perfekt till julens adventsfika.

Tillagningstid: 2 dygn 10 min
12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havtornssill med chili och koriander

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Het grön Lassi

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sherrysill

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brödpinnar med rosmarin

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Rödvinsglögg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lilla extra. Perfekt till julens adventsfika.

Tillagningstid: 2 dygn 10 min
12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havtornssill med chili och koriander

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Het grön Lassi

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lasagne med grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sherrysill

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brödpinnar med rosmarin

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)