Rödspätta med rom och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

Fisk med tjusig garnering. Servera med pressad potatis eller kokt ris och kokta grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rödspättafiléer
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk torrt vitt vin eller pressad citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g röd caviar
  • 2 msk kvistar av dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj fisken och låt den rinna av. Lägg lök och fett i en form som fisken ska tillagas i. Mikra under lock på full effekt ca 2 min, rör om efter halva tiden. Salta och peppra fisken.
  2. Rulla ihop den och lägg den ovan på löken i formen. Häll över vinet. Mikra under lock på full effekt 6-7 min. Ta ut formen och ös spadet, som bildats i formen, i en skål och rör ner crème fraiche.
  3. Mikra såsen under lock på full effekt ca 2 min. Häll såsen över fisken och garnera med caviar och dill. Servera med pressad potatis eller kokt ris och kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g rödspättafiléer
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk torrt vitt vin eller pressad citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g röd caviar
  • 2 msk kvistar av dill
  • 1 tsk salt

Rödspätta med rom och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.62 (8 betyg)

Fisk med tjusig garnering. Servera med pressad potatis eller kokt ris och kokta grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken och låt den rinna av. Lägg lök och fett i en form som fisken ska tillagas i. Mikra under lock på full effekt ca 2 min, rör om efter halva tiden. Salta och peppra fisken.
  2. Rulla ihop den och lägg den ovan på löken i formen. Häll över vinet. Mikra under lock på full effekt 6-7 min. Ta ut formen och ös spadet, som bildats i formen, i en skål och rör ner crème fraiche.
  3. Mikra såsen under lock på full effekt ca 2 min. Häll såsen över fisken och garnera med caviar och dill. Servera med pressad potatis eller kokt ris och kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(8)