Rödspätta med grönt och asiatisk smak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (29 betyg)

Fiskgryta med kokosmjölk, ingefära och grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 rödspättafiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 3 dl basmatiris
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 2 lime, saft och finrivet skal, endast det gröna
  • 0.5 msk socker
  • 250 g små broccolibuketter
  • 150 g sugar snaps
  • 1 klyftad lime
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  2. Stek lök och ingefära i olja i en traktörpanna tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Tillsätt ris och rör om. Häll på vatten och kokosmjölk. Tillsätt salt. Låt sjuda under lock 5–7 min.
  4. Blanda fisksås, lime och socker i en skål. Lyft locket av riset och lägg fisken ovanpå. Häll sedan över fisksåsblandningen och fördela grönsakerna ovanpå fisken
  5. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 5–7 min. Servera med limeklyftor och färsk koriander.

Tips

Passar det inte med kokosmjölk byt mot vatten, smör och finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 rödspättafiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 3 dl basmatiris
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 2 lime, saft och finrivet skal, endast det gröna
  • 0.5 msk socker
  • 250 g små broccolibuketter
  • 150 g sugar snaps
  • 1 klyftad lime
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 tsk salt

Rödspätta med grönt och asiatisk smak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (29 betyg)

Fiskgryta med kokosmjölk, ingefära och grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  2. Stek lök och ingefära i olja i en traktörpanna tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Tillsätt ris och rör om. Häll på vatten och kokosmjölk. Tillsätt salt. Låt sjuda under lock 5–7 min.
  4. Blanda fisksås, lime och socker i en skål. Lyft locket av riset och lägg fisken ovanpå. Häll sedan över fisksåsblandningen och fördela grönsakerna ovanpå fisken
  5. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 5–7 min. Servera med limeklyftor och färsk koriander.

Tips

Passar det inte med kokosmjölk byt mot vatten, smör och finrivet citronskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej i ugnen med krispig topping

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)