Gräslöksfyllda rödspättarullar i örtsås

Gräslöksfyllda rödspättarullar i örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fina fisken, lätt och god!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 500 g rödspättafilé
  • 0.5 tsk vitpeppar eller citronpeppar
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Dela filéerna på längden om de är stora. Strö på salt, peppar och gräslök och rulla ihop till rullar.
  2. Hetta upp fettet i en traktörpanna. Lägg i och fräs örtkryddorna helt kort. Häll i vin och crème fraiche och låt det koka upp. Lägg i fiskrullarna med skarven ner och låt dem sjuda tills de precis är genomkokta, 8-10 minuter.

Servering

Servera med potatis, grönsaker och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gräslöksfyllda rödspättarullar i örtsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g rödspättafilé
  • 0.5 tsk vitpeppar eller citronpeppar
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche

Gräslöksfyllda rödspättarullar i örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fina fisken, lätt och god!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Dela filéerna på längden om de är stora. Strö på salt, peppar och gräslök och rulla ihop till rullar.
  2. Hetta upp fettet i en traktörpanna. Lägg i och fräs örtkryddorna helt kort. Häll i vin och crème fraiche och låt det koka upp. Lägg i fiskrullarna med skarven ner och låt dem sjuda tills de precis är genomkokta, 8-10 minuter.

Servering

Servera med potatis, grönsaker och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!