Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(232)

Sätt en riktigt nyttig färgklick på bordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 liter finstrimlad rödkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 msk olivolja
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 dl rostade solroskärnor
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 msk färsk rosmarin, gärna kvist

Gör så här

  1. Lägg rödkålen i en bunke. Banka på kålen med knytnäven så att kålen blir mjuk.
  2. Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
  3. Rör ihop rödkålen med oljan och kryddorna. Rör ner fetaost, solroskärnor och peppar.
  4. Garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2020-01-19

T

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter finstrimlad rödkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 msk olivolja
  • 200 g tärnad fetaost
  • 4 dl rostade solroskärnor
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 msk färsk rosmarin, gärna kvist

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(232)

Sätt en riktigt nyttig färgklick på bordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg rödkålen i en bunke. Banka på kålen med knytnäven så att kålen blir mjuk.
  2. Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
  3. Rör ihop rödkålen med oljan och kryddorna. Rör ner fetaost, solroskärnor och peppar.
  4. Garnera med färsk rosmarin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2020-01-19

T