
Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor
Betyg (1-5):
Sätt en riktigt nyttig färgklick på bordet.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
- 1 liter finstrimlad rödkål
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk torkad rosmarin
- 4 msk olivolja
- 200 g tärnad fetaost
- 4 dl rostade solroskärnor
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 msk färsk rosmarin, gärna kvist
Gör så här
- Lägg rödkålen i en bunke. Banka på kålen med knytnäven så att kålen blir mjuk.
- Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
- Rör ihop rödkålen med oljan och kryddorna. Rör ner fetaost, solroskärnor och peppar.
- Garnera med färsk rosmarin.
Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor
Betyg (1-5):
Sätt en riktigt nyttig färgklick på bordet.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Gör så här
- Lägg rödkålen i en bunke. Banka på kålen med knytnäven så att kålen blir mjuk.
- Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
- Rör ihop rödkålen med oljan och kryddorna. Rör ner fetaost, solroskärnor och peppar.
- Garnera med färsk rosmarin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Adam
2020-01-19
T