Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelpotatis:
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 rödlökar i stora klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Murkelsås:
  • 100 g konserverade toppmurklor (avrunnen vikt)
  • 2 tsk smör
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg hel potatis och klyftad rödlök på en ugnsplåt och rulla runt i olja och salt. Låt rosta i ugnen cirka 25 minuter.

Murkelås

  1. Häll av spadet från svampen. Hetta upp en panna med smör i och stek svamp och lök i cirka 5 minuter. Slå på resten av ingredienserna och låt småputtra i cirka 5 minuter.
  2. Salta och peppra rödingen och lägg i en het stekpanna med smör med skinnsidan ner. Stek i 4 minuter. Vänd filéerna och stek 2 minuter på andra sidan.
  3. Servera den stekta fisken direkt med murkelsås, rostad potatis och rödlök.

Tips

Ta trattkantareller om du inte vill ha toppmurklor. OBS! Stenmurklan innehåller, även efter förvällning, ett gift så kontrollera att det är toppmurklor du har.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-01

Himmel så gott! Enkelt att göra, men ser proffsigt ut på tallriken. 2 rödlökar tyckte vi var för lite, dubbla mer än gärna. Stek potatisen i 15 minuter, tillsätt rödlöken, rör om och stek vidare 25-30 min. Då blir den perfekt. ½ -1 msk röd balsamvinäger (efter smak) i såsen. Hoppade över vattnet och tog extra grädde istället.

Magnus M

2013-10-30

Smakade riktigt bra kommer att göra det flera gånger. Köpte murklor på burk kunde inte se på innehållsförteckningen om det var stenmurklor eller toppmurklor. ringde tillverkaren och han sa att alla murklor på burk var stenmurklor men var förvällda tre gånger så det var ingen fara om man inte åt för ofta.

Liknande recept

Spara recept

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ostgratinerad curryfisk

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Helstekt abborre med kantareller

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ca mu chien voi gung

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g rödingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelpotatis:
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 rödlökar i stora klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Murkelsås:
  • 100 g konserverade toppmurklor (avrunnen vikt)
  • 2 tsk smör
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg hel potatis och klyftad rödlök på en ugnsplåt och rulla runt i olja och salt. Låt rosta i ugnen cirka 25 minuter.

Murkelås

  1. Häll av spadet från svampen. Hetta upp en panna med smör i och stek svamp och lök i cirka 5 minuter. Slå på resten av ingredienserna och låt småputtra i cirka 5 minuter.
  2. Salta och peppra rödingen och lägg i en het stekpanna med smör med skinnsidan ner. Stek i 4 minuter. Vänd filéerna och stek 2 minuter på andra sidan.
  3. Servera den stekta fisken direkt med murkelsås, rostad potatis och rödlök.

Tips

Ta trattkantareller om du inte vill ha toppmurklor. OBS! Stenmurklan innehåller, även efter förvällning, ett gift så kontrollera att det är toppmurklor du har.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-01

Himmel så gott! Enkelt att göra, men ser proffsigt ut på tallriken. 2 rödlökar tyckte vi var för lite, dubbla mer än gärna. Stek potatisen i 15 minuter, tillsätt rödlöken, rör om och stek vidare 25-30 min. Då blir den perfekt. ½ -1 msk röd balsamvinäger (efter smak) i såsen. Hoppade över vattnet och tog extra grädde istället.

Magnus M

2013-10-30

Smakade riktigt bra kommer att göra det flera gånger. Köpte murklor på burk kunde inte se på innehållsförteckningen om det var stenmurklor eller toppmurklor. ringde tillverkaren och han sa att alla murklor på burk var stenmurklor men var förvällda tre gånger så det var ingen fara om man inte åt för ofta.

Liknande recept

Spara recept

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ostgratinerad curryfisk

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Helstekt abborre med kantareller

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ca mu chien voi gung

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)