För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödgröd med flöde

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl jordgubbssaft
  • 2 dl vispgrädde, ev 3 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandel, flagad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 300 g frysta bär, t ex trädgårdsbär
  • Till topping:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
  2. Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.

Topping

  1. Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.

Servering

Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Lättgjorda bärrutor

(131)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Djävulsflotte - chokladkaka

(10)

Kladdkaka med dadlar

(57)

Budapestrulle

(75)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl jordgubbssaft
  • 2 dl vispgrädde, ev 3 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandel, flagad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 300 g frysta bär, t ex trädgårdsbär
  • Till topping:
  • 2 dl vispgrädde

Rödgröd med flöde

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
  2. Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.

Topping

  1. Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.

Servering

Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Lättgjorda bärrutor

(131)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Djävulsflotte - chokladkaka

(10)

Kladdkaka med dadlar

(57)

Budapestrulle

(75)