För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetssill

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl rumstempererat vatten
  • 2 medelstora tunt skivade färska rödbetor
  • 20 g tunt skivad färsk pepparrot
  • 420 g avrunnen inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 skivad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills det mesta av sockret har smält.
  2. Varva grönsaker, sill och kryddor i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylskåp 1 dygn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2013-12-22

Bästa sillen, en liten extra knorr på en klassiker

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

(5)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(6)

Rödbetsgravad lax med dijonnaise

(0)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl rumstempererat vatten
  • 2 medelstora tunt skivade färska rödbetor
  • 20 g tunt skivad färsk pepparrot
  • 420 g avrunnen inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 skivad gul lök
  • 3 lagerblad
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar

Rödbetssill

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn i kylskåp
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills det mesta av sockret har smält.
  2. Varva grönsaker, sill och kryddor i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylskåp 1 dygn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2013-12-22

Bästa sillen, en liten extra knorr på en klassiker

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Inlagd rödbets- och ingefärssill

(0)

Maki med sotad lax, avokado och picklad morot

(5)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(6)

Rödbetsgravad lax med dijonnaise

(0)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(0)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

(14)