
Grönsallad med caesardressing
Betyg (1-5):
Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
- 0.5 huvud romansallad
- 0.25 spetskål huvud
- 1 stor morot
- 0.2 blomkålshuvud
- hyvlad parmesan
- svartpeppar
- Caesardressing
- 2 st äggulor
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk vitvinsvinäger
- 10 st sardellfiléer
- 1 tsk dijonsenap
- 2.5 dl neutral olja
- 1 dl finriven parmesan
- 1 tsk finrivet skal av citron
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
- Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.
Grönsallad med caesardressing
Betyg (1-5):
Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Gör så här
- Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
- Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!