
Maki med sotad lax, avokado och picklad morot
Betyg (1-5):
Njut av hemlagad sushi.
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 sats kokt sushiris
- 200 g laxfilé, gärna en avlång bit t ex "Salma" eller "Finest"
- 2 morot
- 0.25 kruka gräslök
- 1 avokado
- sushi su
- 4 nori-ark
- Grön chilimajonnäs:
- 1.5 dl äkta majonnäs (köpt eller hemgjord)
- 1 finhackad grön chili
- salt
- Till servering:
- gari (inlagd ingefära)
- wasabi
- japansk soja
- Sushi Su:
- 2 dl risvinsvinäger
- 0.5 dl pressad citronsaft
- 1.5 dl strösocker
- 2.5 tsk salt
Gör så här
- Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
- Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
- Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.
Grön chilimajonnäs
- Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.
Sushi SU
- Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.
Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.
Maki med sotad lax, avokado och picklad morot
Betyg (1-5):
Njut av hemlagad sushi.
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär moroten i ½ cm tjocka stavar och marinera dem i sushi su minst 1 timme.
- Lägg laxen i en torr het stekpanna helst av järn, och sota ca 5 sek per sida. Skär den i långa strimlor, ca ½ cm tjocka. Skär avokado i liknande stavar.
- Lägg nori-arket på en bambumatta med den glansiga sidan mot mattan och ränderna längs med trådsömmarna. Lägg på ca 1 ½ dl kokt sushiris. Lämna ca 6 cm från den övre kanten på nori-arket. Dra ett streck med wasabi i mitten och lägg på morot, lax, avokado och några gräslöksstrån. Ta hjälp av mattan och rulla ihop din maki till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ på ett serveringsfat. Fortsätt med resterande nori-ark.
Grön chilimajonnäs
- Blanda ner nhackad grön chili i majonnäsen. Smaka av med salt. Lägg i en spritspåse och spritsa en liten klick på varje sushibit. Garnera med gräslök. Servera med gari, wasabi och soja.
Sushi SU
- Blanda risvinäger, citronsaft, socker och salt i en kastrull. Värm utan att koka tills sockret har lösts upp. Låt svalna.
Tips

Gör en sojadipp av 1 dl japansk soja, 0,75 dl vatten och 0,5 dl citronsaft. Gott att doppa makirullar i.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!