Rotsellericarpaccio med tångkaviar
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

4.44 (9 betyg)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.

  2. 2

    Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.

  4. 4

    Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elisabeth

    Så himla gott!

  • Ann-Sofie

    Jättegott!