Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!

Rotsellericarpaccio med tångkaviar
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 100 g tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • dillvippor
  • 4 små citroner, i klyftor

Rotsellericarpaccio med tångkaviar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tunt skuren, ugnsbakad rotselleri blir en riktigt god och festlig förrätt med tångkaviar, hackad rödlök och crème fraiche!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotsellerin med en kniv och skär i tunna skivor, gärna med mandolin.
  2. Fördela rotsellerin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fördela rotsellerin på tallrikar och strö över rödlök. Klicka på tångkaviar och crème fraiche.
  4. Garnera med dillvippor och servera med citronklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2017-02-02

Så himla gott!

Ann-Sofie

2017-01-02

Jättegott!