Inkokt lax med dillmajonnäs
Inkokt lax med dillmajonnäs
  • Tid 25 min + tid att svalna

Inkokt lax med dillmajonnäs

0 (0 betyg)

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

  • Tillagningstid 25 min + tid att svalna
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • kokt potatis, till servering
Dillmajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 liten citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.

  2. 2

    Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.

  3. 3

    Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att förbereda några dagar före det ska ätas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar