Inkokt lax med dillmajonnäs

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • kokt potatis, till servering
  • 1 tsk salt
  • Dillmajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 liten citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.
  2. Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.
  3. Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Tips

Perfekt att förbereda några dagar före det ska ätas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-12

Hej Jan, vad tråkigt att höra! Det är viktigt att lagen täcker fisken, kanske var laxenbiten för tjock?

Jan

2022-04-08

Skandal, efter den heta lagen legat över fisken i 30 min sedan in i kyl = Laxen var helt rå under ytan.

Checkbox Coop

2021-03-31

Hej Lena, laxen saltas så lagen blir på så vis också salt. Lycka till med laxen!

Lena

2021-03-31

Inget salt i lagen?

Inkokt lax med dillmajonnäs
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g laxfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 rödlök, i klyftor
  • kokt potatis, till servering
  • 1 tsk salt
  • Dillmajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 liten citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Inkokt lax är en klassiker både till jul, midsommar och påsk. Perfekt att förbereda och ha på lut i kylen. Med en god dillmajonnäs blir det snudd på magiskt gott!

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 6 bitar och salta runt om. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt nejlikor, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda ca 2 min.
  2. Lägg lax, morötter och lök i en passande form. Häll över lagen och täck formen med plast (spadet ska täcka fisken). Låt stå tills laxen svalnat, ställ sedan i kyl fram tills servering. Blanda majonnäs med dill och citron. Smaka av med salt.
  3. Häll av lagen och servera laxen med dillmajonnäsen, grönsakerna och kokt potatis.

Tips

Perfekt att förbereda några dagar före det ska ätas.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-12

Hej Jan, vad tråkigt att höra! Det är viktigt att lagen täcker fisken, kanske var laxenbiten för tjock?

Jan

2022-04-08

Skandal, efter den heta lagen legat över fisken i 30 min sedan in i kyl = Laxen var helt rå under ytan.

Checkbox Coop

2021-03-31

Hej Lena, laxen saltas så lagen blir på så vis också salt. Lycka till med laxen!

Lena

2021-03-31

Inget salt i lagen?