Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta
Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta
  • Tid 1 tim + 2 dygn i frys
  • Ugn 175º

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

3.67 (6 betyg)

Laddad med vitaminer är den här smakrika laxen med ugnsbakade grönsaker.

  • Tillagningstid 1 tim + 2 dygn i frys
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl havtorn
  • 1 dl vatten
  • 400 g skivad färsk lax (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 1 tsk salt
  • 400 g gulbetor ca 6-8 små
  • 1.5 dl grovt havssalt
  • 3 dl tärnat surdegsbröd
  • 1.5 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 500 g blomkålsbuketter
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 240 g salladsmix t ex röd mangold, rucola, maché, ärtskott
  • olja
  • vinäger eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka havtorn (spara några till garnering) och vatten på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Mixa till en puré och sila genom en trådsil och låt svalna något.

  2. 2

    Lägg laxen på ett fat, salta, pensla över havtornspurén och marinera cirka en timme i kylen. Lägg gulbetorna på en bädd av grovt havssalt i långpanna och baka i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna något, skala dem och skär i skivor.

  3. 3

    Lägg brödtärningarna i en liten långpanna, häll över olja och salt. Blanda väl och stek i ugnen cirka 10 minuter.

  4. 4

    Halstra blomkålen i en stekpanna på medelvärme i smör, salt och peppar, i cirka 10 minuter tills de är al dente. .

  5. 5

    Fördela grönsaker, sallad, ärtskott och lax på ett fat. Ringla över lite olja och eventuellt vinäger. Toppa med brödkrutonger och havtorn

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar