Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

Betyg (1-5):
2.82 (22 betyg)

En färgsprakande sallad med rödbetor, ruccola och granatäpple.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 700 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 70 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 50 g valnötter
  • 100 g halverade physalis
  • 0.25 granatäpple
  • 4 dillkvistar, eventuellt
  • 0.5 salt

Gör så här

  1. 1. Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, 30 min–1 tim beroende på storlek. Skala dem genom att gnugga dem med händerna. Skär i bitar.
  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner rödbetorna.
  3. Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
  4. Toppa med granatäppelkärnor och garnera ev med dill.

Tips

Droppa över 1 msk balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mrs A

2014-03-05

Jättelätt att göra och supergott!

Liknande recept

Betor med rostad getost och pumpafrön

(3)

Sandslottstårta

(13)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter

(7)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 70 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 50 g valnötter
  • 100 g halverade physalis
  • 0.25 granatäpple
  • 4 dillkvistar, eventuellt
  • 0.5 salt

Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

Betyg (1-5):
2.82 (22 betyg)

En färgsprakande sallad med rödbetor, ruccola och granatäpple.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, 30 min–1 tim beroende på storlek. Skala dem genom att gnugga dem med händerna. Skär i bitar.
  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner rödbetorna.
  3. Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
  4. Toppa med granatäppelkärnor och garnera ev med dill.

Tips

Droppa över 1 msk balsamvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mrs A

2014-03-05

Jättelätt att göra och supergott!

Liknande recept

Betor med rostad getost och pumpafrön

(3)

Sandslottstårta

(13)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter

(7)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies