Rödbetspytt

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.

Liknande recept

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

(14)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

(0)

Soppa med torsk och pepparrot

(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Rödbetspytt

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.

Liknande recept

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

(14)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

(0)

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

(0)

Soppa med torsk och pepparrot

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies