Rödbetspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.

Liknande recept

Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Rödbetspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.

Liknande recept

Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Korvgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)