Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett

Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Denna gravade lax blir otroligt vacker på buffén eftersom den gravas med rödbetor. Kaprisvinägretten som serveras till är också otroligt god. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 30 min + 2 dygn för gravning
8 portioner
  • 700 g laxfilé med skinn
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 2 tsk grovmalen vitpeppar
  • 3 msk lätt mortlade dillfrön
  • 2 stora färska rödbetor
  • dill och citron, till garnering
  • Kaprisvinägrett
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl avrunnen kapris

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och dillfrön. Klappa in laxens köttsida med blandningen.
  2. Skala och finriv rödbetorna och täck laxens köttsida. Slå in i dubbla plastfolieark och lägg laxen i en form i kylen 2 dygn. Vänd då och då.
  3. Vinägrett: Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Vispa i oljan med elvisp i en tunn stråle tills det tjocknar. Vänd i persilja och kapris.
  4. Ta bort de rivna rödbetorna från laxsidan. Torka av saltblandningen med papper. Skiva laxen tunt och garnera med dill och citron. Servera med vinägretten

Tips

Går bra att förbereda och lägga i frysen till servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g laxfilé med skinn
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 2 tsk grovmalen vitpeppar
  • 3 msk lätt mortlade dillfrön
  • 2 stora färska rödbetor
  • dill och citron, till garnering
  • Kaprisvinägrett
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl avrunnen kapris

Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Denna gravade lax blir otroligt vacker på buffén eftersom den gravas med rödbetor. Kaprisvinägretten som serveras till är också otroligt god. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 30 min + 2 dygn för gravning
8 portioner

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och dillfrön. Klappa in laxens köttsida med blandningen.
  2. Skala och finriv rödbetorna och täck laxens köttsida. Slå in i dubbla plastfolieark och lägg laxen i en form i kylen 2 dygn. Vänd då och då.
  3. Vinägrett: Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Vispa i oljan med elvisp i en tunn stråle tills det tjocknar. Vänd i persilja och kapris.
  4. Ta bort de rivna rödbetorna från laxsidan. Torka av saltblandningen med papper. Skiva laxen tunt och garnera med dill och citron. Servera med vinägretten

Tips

Går bra att förbereda och lägga i frysen till servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!