
Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett
Betyg (1-5):
Denna gravade lax blir otroligt vacker på buffén eftersom den gravas med rödbetor. Kaprisvinägretten som serveras till är också otroligt god. Recept av Liselotte Forslin.
Tillagningstid: 30 min + 2 dygn för gravning
8 portioner
- 700 g laxfilé med skinn
- 3 msk strösocker
- 3 msk salt
- 2 tsk grovmalen vitpeppar
- 3 msk lätt mortlade dillfrön
- 2 stora färska rödbetor
- dill och citron, till garnering
- Kaprisvinägrett
- 1 msk dijonsenap
- 3 msk flytande honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1.5 dl rapsolja
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 dl avrunnen kapris
Gör så här
- Blanda socker, salt, vitpeppar och dillfrön. Klappa in laxens köttsida med blandningen.
- Skala och finriv rödbetorna och täck laxens köttsida. Slå in i dubbla plastfolieark och lägg laxen i en form i kylen 2 dygn. Vänd då och då.
- Vinägrett: Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Vispa i oljan med elvisp i en tunn stråle tills det tjocknar. Vänd i persilja och kapris.
- Ta bort de rivna rödbetorna från laxsidan. Torka av saltblandningen med papper. Skiva laxen tunt och garnera med dill och citron. Servera med vinägretten
Tips

Går bra att förbereda och lägga i frysen till servering.
Rödbetsgravad lax med kaprisvinägrett
Betyg (1-5):
Denna gravade lax blir otroligt vacker på buffén eftersom den gravas med rödbetor. Kaprisvinägretten som serveras till är också otroligt god. Recept av Liselotte Forslin.
Tillagningstid: 30 min + 2 dygn för gravning
8 portioner
Gör så här
- Blanda socker, salt, vitpeppar och dillfrön. Klappa in laxens köttsida med blandningen.
- Skala och finriv rödbetorna och täck laxens köttsida. Slå in i dubbla plastfolieark och lägg laxen i en form i kylen 2 dygn. Vänd då och då.
- Vinägrett: Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Vispa i oljan med elvisp i en tunn stråle tills det tjocknar. Vänd i persilja och kapris.
- Ta bort de rivna rödbetorna från laxsidan. Torka av saltblandningen med papper. Skiva laxen tunt och garnera med dill och citron. Servera med vinägretten
Tips

Går bra att förbereda och lägga i frysen till servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!