Lax- och purjolökspaj
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Lax- och purjolökspaj

3.43 (7 betyg)

En lättlagad paj med färdig pajdeg som är perfekt att svänga ihop en vardagskväll. Man kan ta det man har hemma i kylen och lägg i pajskalet, hälla över äggstanningen och grädda enligt receptet. I den här goda pajen är det purjolök, potatis och lax som gäller.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar, i bitar
  • 200 g färsk lax, i strimlor
  • 1 dl grovhackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.

  3. 3

    Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Färdig pajdeg sparar mycket tid i köket.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar