För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.15 (20 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl hirs
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Moussakagratäng

(98)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl hirs
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.15 (20 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(71)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(47)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Moussakagratäng

(98)