Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl hirs
  • 200 g purjolök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl hirs
  • 200 g purjolök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies