Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 2 dl hirs
  • 200 g purjolök
  • 1 msk olivolja
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(23)

Tofu Tikka

(14)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Pasta med rotsaker och linser

(4)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 2 dl hirs
  • 200 g purjolök
  • 1 msk olivolja
  • Rödbetsbiffar
  • 300 g färsk rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl finhackad purjolök, från purjolöken ovan
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk basilika, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Rödbetor, kikärter, vitlök och kryddor, blir smakrika och goda vegetariska biffar.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rödbetsbiffar: Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av kikärterna och mixa dem till ett slätt mos. Rör ihop alla ingredienserna till rödbetsbiffarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 8 små rödbetsbiffar, tryck lätt så de blir platta. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

Yoghurtsås:

  1. Rör ner basilika i yoghurten och smaka av med vitlök och salt.
  2. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Dela resten av purjolöken på längden och tvätta noga. Skär i 3 cm strimlor och fräs på svag värme i olja tills de är ordentligt mjuka. Vänd runt med hirsen och servera med rödbetsbiffarna och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-03-13

Så goda!

Lisa

2018-02-13

Anna, använd kikärtsspadet från burken istället för ägg. 3 msk motsvarar 1 ägg men eftersom andra har klagat på att det är svårt att få biffarna att hålla ihop så kanske du ska köra på 6 msk istället. Testa!

Anna

2018-02-13

kan man byta ägget mot ngt annat som håller ihop, så det blir veganskt?

Joanna

2018-02-11

Emma lägg till ett ägg till å ströbröd för att få de hålla ihop bättre. Lycka till! Annars kan man göra bollar istället för biffar :) Sjukt gott

Emma

2018-02-01

Ok Anna, berätta för mig hur du får dem att hänga ihop och bli fasta i stekpannan? Så frustrerande...

Anna

2018-01-18

God vardagsrätt! Jag hade mynta i yoghurten istället för basilika och fullkornscouscous istället för hirs.

Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(23)

Tofu Tikka

(14)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(6)

Pasta med rotsaker och linser

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies