Linsbiffar med jordnötssmör

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • olivolja, att steka i
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-08

Riktigt goda. Nästa gång ska jag krydda med ingefära och citron tror jag. Smeten var svår att få att hålla ihop men funkade bra när de väl var stekta.

Linda

2019-10-07

Tog mig över 20 år som vegetarian att lära mig att bara blötlägga baljväxter för biffar, tack vare det här receptet!

Liknande recept

Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)
Linsbiffar med jordnötssmör
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • olivolja, att steka i
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-08

Riktigt goda. Nästa gång ska jag krydda med ingefära och citron tror jag. Smeten var svår att få att hålla ihop men funkade bra när de väl var stekta.

Linda

2019-10-07

Tog mig över 20 år som vegetarian att lära mig att bara blötlägga baljväxter för biffar, tack vare det här receptet!

Liknande recept

Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

Betyg
Betyg
(2)