Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 200 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
  • Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.
  2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.
  3. Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-04-26

Jättegod!