Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche
  • Tid 25 min

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

4.56 (9 betyg)

Grönsaksrester tar plats i värmande soppa

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g morötter
  • 150 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 1 broccoli, stjälken
  • 100 g purjolök
  • 1.5 liter vatten
  • 2.5 grönsaksbuljongtärning
Smaksatt crème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl parmesan, finriven
  • 0.5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
Äggröra på rostat bröd
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk flingsalt och svartpeppar
  • 2 tsk olja
  • 4 rågkuse eller annat bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Strimla purjolök.

  2. 2

    Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.

  3. 3

    Blanda crème fraichen med parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme occh rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Barn brukar tycka om att man mixar soppan slät med crème fraichen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Jättegod!