Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön
  • Tid 35 min

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

3.41 (17 betyg)

En god vegetarisk soppa med smak av jordärtskockor, potatis och purjo toppad med solrosskott.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g delade jordärtskockor
  • 200 g tärnade potatisar
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl buljong
  • 400 g kokta, stora vita bönor
  • 2 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl solrosskott
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg jordärtskockor, potatis och purjolök i en kastrull med lite olivolja. Fräs hastigt.

  2. 2

    Tillsätt buljong och låt koka sakta tills skockor och potatis är mjuka och går att mosa, cirka 10 minuter.

  3. 3

    Tillsätt bönorna. Mixa soppan.

  4. 4

    Tillsätt mjölk och grädde, smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Servera soppan med solrosskott och rostade solrosfrön.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar