Cevapcici med morotstsatsiki
  • Tid 30 min

Cevapcici med morotstsatsiki

3.55 (22 betyg)

Nöt- och lammfärsspett smaksatta med vitlök, citron, chili och spiskummin.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

6 portioner
  • träspett eller grillspett
Cevapcici:
  • 500 g nötfärs
  • 500 g lammfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2 citroner, rivet skal
  • 2 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk mald spiskummin
Morotstsatsiki:
  • 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 grovt rivna morötter
  • 0.5 dl hackad mynta
  • salt
  • svartpeppar
  • myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg träspetten. Blanda alla ingredienser till färsen, forma avlånga järpar och stick spetten genom dem. Stek färsspetten runt om 5-7 minuter på muurikka eller grill tills de är genomstekta.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till morotstsatsikin och smaka av med salt och peppar. Servera eventuellt med några myntablad.

  3. 3

    Servera med bröd.

Servering

Bröd
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annica Långvall

    Jättegott! Jag hade i 1,5 msk vanligt paprikapulver och 0,5 msk rökt paprika. Super! OCh så hade vi lite mer grönsaker i brödet