Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g morot
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymligkastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukternamjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens.Toppa med strimlade äpplen och koriander, eller brödkrutonger, getost och timjan.

Tips

Byt gärna ut gräddenmot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2019-11-07

Ni har glömt skriva getost och timjan i ingredienserna. Det är väl frivilligt att lägga till men det syns både i bild och text.

Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g morot
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Soppbas:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 2 strimlade äpplen
  • 1 dl koriander

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindrem bitar. Hetta upp olivolja i en rymligkastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukternamjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens.Toppa med strimlade äpplen och koriander, eller brödkrutonger, getost och timjan.

Tips

Byt gärna ut gräddenmot kokosmjölk!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Therése

2019-11-07

Ni har glömt skriva getost och timjan i ingredienserna. Det är väl frivilligt att lägga till men det syns både i bild och text.

Veronica

2016-09-03

God soppa, det lilla extra med rivet äpple och koriandern. Passar bra med vitlöksbröd till.