Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 2 burkar majs à 340 g
  • 1 msk olivolja
  • 1.2 liter hönsbuljong
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g rökt sidfläsk i små kuber

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
  2. Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
  3. Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
  4. Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
  5. Toppa soppan med fläsktärningarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredric och Astrid

2021-05-20

Det smakade riktigt gott, men för de med känslig mage blev det inte så bra efteråt, så kommer tyvärr inte laga igen även om smaken var bra.

Rebecka

2020-07-01

Men herregud så bra soppa! Snabbt och lätt att tillaga, på mindre än 30 min var soppan klar och bordet dukat👌

Checkbox Coop

2013-02-20

Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.

Sarah

2013-02-19

Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.

Creamy corn soup med rökt sidfläsk
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 2 burkar majs à 340 g
  • 1 msk olivolja
  • 1.2 liter hönsbuljong
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g rökt sidfläsk i små kuber

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
  2. Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
  3. Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
  4. Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
  5. Toppa soppan med fläsktärningarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredric och Astrid

2021-05-20

Det smakade riktigt gott, men för de med känslig mage blev det inte så bra efteråt, så kommer tyvärr inte laga igen även om smaken var bra.

Rebecka

2020-07-01

Men herregud så bra soppa! Snabbt och lätt att tillaga, på mindre än 30 min var soppan klar och bordet dukat👌

Checkbox Coop

2013-02-20

Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.

Sarah

2013-02-19

Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.