Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing - Coop

(1)

Rödbetspaj med quinoa och chèvre - Coop

(3)

Kokta rödbetor med fetaostkräm - Coop

(18)

Svartrotspaj med getost - Coop

(29)

Kålrabbi med parmesan - Coop

(0)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot - Coop

(5)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni - Coop

(0)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter - Coop

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing - Coop

(1)

Rödbetspaj med quinoa och chèvre - Coop

(3)

Kokta rödbetor med fetaostkräm - Coop

(18)

Svartrotspaj med getost - Coop

(29)

Kålrabbi med parmesan - Coop

(0)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot - Coop

(5)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni - Coop

(0)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies