För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Kokta rödbetor med fetaostkräm

(19)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter

(7)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(11)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

(0)

Rödbetsfrittata

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.94 (16 betyg)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.
  2. Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.
  3. Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Läkarkokerskan

2014-08-10

Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

Ingegerd Wahl

2012-08-09

Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!

Liknande recept

Kokta rödbetor med fetaostkräm

(19)

Rödbetssoppa med chèvre och pinjenötter

(7)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(11)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

(0)

Rödbetsfrittata

(0)