Fyllda rödbetor med svamp och risoni
  • Tid 75 min
  • Ugn 225º

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

0 (0 betyg)

Utsökta små härligheter att pryda buffébordet med.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 portioner
  • 1 kg rödbetor
  • 1 dl risoni eller ris
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g svamp, färsk eller från burk
  • 1 msk margarin
  • 3 msk persilja
  • 75 g ädelost, t ex Kvibille
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 30-60 minuter. Spola dem med kallt vatten och gnid samtidigt av skalet. Låt svalna och gröp sedan ur dem med en liten kniv. (Det "urgröpta" kan användas till rödbets- eller sillsallad.) Koka risonin eller riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Fräs lök och svamp i fettet, 3-5 minuter. Blanda i ris och persilja. Fyll blandningen i rödbetorna och smula över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, 10-15 minuter.

  3. 3

    Servera som bufférätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

  • Lägg i inköpslista
  • Spara
  • Skriv ut
  • Dela

    Dela detta recept

    Sätt ett betyg

    0 kommentarer

    Logga in för att skriva en kommentar