Rödbetor i ugn med pestodipp

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rödbetor i ugn med pestodipp
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 kg små skalade rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Pestodipp:
  • 2 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka plockad persilja
  • 200 g Västerbottensost, i små bitar
  • 1 dl solrosolja
  • 2 msk vatten

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ugnsrostade rödbetor med en krämig pestoröra med hasselnötter och parmesanost. Utmärkt till förrätt eller på buffén!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta, peppra och rosta rödbetorna i ugnen tills de blivit mjuka, 20-25 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig massa. Vänd rödbetorna i olja, vitlök och balsamvinäger. Hit kan du förbereda dagen innan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!