Veckosallad

Veckosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Gör en grundsallad för hela veckan som du gör om varje dag till en annan sallad. Recept ur kokboken: Det goda livet av Tareq Taylor och Sara Ask.

Tillagningstid: 20 min
20 portioner
  • 800 g vitkålshuvud
  • 300 g morot
  • 1 dl neutral olja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Måndag
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 0.5 dl rostade hackade hasselnötter
  • Tisdag
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • Onsdag
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk ev fisksås
  • 0.5 dl salta jordnötter, att toppa med
  • Torsdag
  • 1 rå färsk rödbeta, skalad och grovriven
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön, sesamfrön eller pumpakärnor
  • Fredag
  • 2 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad
  • 1 grillad paprika inlagd, strimlad

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt. Skala och riv morötterna grovt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna. Ta en femtedel av blandningen och tillsätt någon av de olika smaksättningarna här bredvid. Fortsätt så resten av veckan.

Tips

Denna sallad är fördelad på 5 middagar för 4 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-12-28

Jag gör den hela tiden😀favorit är att riva med rödbetor.

Veckosallad
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 800 g vitkålshuvud
  • 300 g morot
  • 1 dl neutral olja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Måndag
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 0.5 dl rostade hackade hasselnötter
  • Tisdag
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • Onsdag
  • 0.5 dl finhackad färsk koriander
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 0.5 msk ev fisksås
  • 0.5 dl salta jordnötter, att toppa med
  • Torsdag
  • 1 rå färsk rödbeta, skalad och grovriven
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön, sesamfrön eller pumpakärnor
  • Fredag
  • 2 msk finhackad oregano eller 1 tsk torkad
  • 1 grillad paprika inlagd, strimlad

Veckosallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Gör en grundsallad för hela veckan som du gör om varje dag till en annan sallad. Recept ur kokboken: Det goda livet av Tareq Taylor och Sara Ask.

Tillagningstid: 20 min
20 portioner

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt. Skala och riv morötterna grovt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna. Ta en femtedel av blandningen och tillsätt någon av de olika smaksättningarna här bredvid. Fortsätt så resten av veckan.

Tips

Denna sallad är fördelad på 5 middagar för 4 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-12-28

Jag gör den hela tiden😀favorit är att riva med rödbetor.