Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g isbergssallad, i bitar
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 0.5 granatäpple
  • Matvete
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-26

Hej Birgitta, när man filéar en apelsin som beskrivs i receptet, får man kvar hinnorna och en del saft som används i dressingen. Du använder alltså inte hela klyftorna i salladen, utan bara de hinnfria filéerna. Lycka till!

Birgitta

2021-05-25

”Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen ...” Vad menas? Vad blir kvar när man skurit ut ”filéerna” ?

Lina

2021-02-20

Sältan från halloumin, sötman från apelsinen och syrligheten från granatäpplet blev en riktigt bra kombo.

Matvetesallad med halloumi och granatäpple
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g isbergssallad, i bitar
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 0.5 granatäpple
  • Matvete
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl matvete
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

En färgglad sallad med matvete, halloumi, apelsin, gurka och rödlök, som toppas med en apelsindressing och granatäppelkärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Matvete: Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Krydda med gurkmeja och cayennepeppar. Tillsätt matvetet och rör om tills allt är jämnt gult. Häll på vatten och riv ner buljongtärningen. Rör om och låt sjuda under lock ca 12 min. Låt svalna något.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin till fin färg. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinnfria filéer. Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen i en skål och tillsätt olja, vinäger, salt och peppar. Lägg upp sallad, matvete, halloumi, gurka och rödlök på ett serveringsfat. Toppa med granatäppelkärnor och ringla över dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-26

Hej Birgitta, när man filéar en apelsin som beskrivs i receptet, får man kvar hinnorna och en del saft som används i dressingen. Du använder alltså inte hela klyftorna i salladen, utan bara de hinnfria filéerna. Lycka till!

Birgitta

2021-05-25

”Pressa saften ur det som blir kvar av apelsinen ...” Vad menas? Vad blir kvar när man skurit ut ”filéerna” ?

Lina

2021-02-20

Sältan från halloumin, sötman från apelsinen och syrligheten från granatäpplet blev en riktigt bra kombo.