Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål
  • Tid 30 min

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

5 (2 betyg)

Så god så att man bara vill ha mer!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 0.5 salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.

  2. 2

    Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

  • Åsa

    Samma här, behövde receptet desperat,,

  • Anette Lindgren

    Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!