Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple
  • 0.5 salt

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)
Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple
  • 0.5 salt

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(150)