Röd currygryta med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g skivad potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den med potatisen i olja och röd curry i cirka 5 minuter. Slå på kokosmjölk, vatten och lime. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera gärna med ris eller bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin Ljung

2014-10-13

Lite mycket lime upplevde jag och lite för stark för barnen, hade även i lite idealmjöl för att få en lite tjockare sås. Annars mycket god!!

Frida

2014-04-30

Tillsatte lite vitlöt, gjorde susen.

ida

2014-02-05

riktigt tråkig. ingen smak knappt.

Katarina

2013-11-12

Jättegod. Härligt att tillsätta lite koriander och krydda med fisksås istället för salt, för att få mer thai smak.

fialotte

2012-02-10

Denna gryta är så himla god. Familjens återkommande favorit, just nu! Viktigt att steka ur vätskan ur kycklingen ordentligt bara, annars blir det hur vattningt som helst ...

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g skivad potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Röd currygryta med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den med potatisen i olja och röd curry i cirka 5 minuter. Slå på kokosmjölk, vatten och lime. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera gärna med ris eller bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin Ljung

2014-10-13

Lite mycket lime upplevde jag och lite för stark för barnen, hade även i lite idealmjöl för att få en lite tjockare sås. Annars mycket god!!

Frida

2014-04-30

Tillsatte lite vitlöt, gjorde susen.

ida

2014-02-05

riktigt tråkig. ingen smak knappt.

Katarina

2013-11-12

Jättegod. Härligt att tillsätta lite koriander och krydda med fisksås istället för salt, för att få mer thai smak.

fialotte

2012-02-10

Denna gryta är så himla god. Familjens återkommande favorit, just nu! Viktigt att steka ur vätskan ur kycklingen ordentligt bara, annars blir det hur vattningt som helst ...

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)