Röd currygryta med potatis
  • Tid 25 min

Röd currygryta med potatis

4.29 (17 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g skivad potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den med potatisen i olja och röd curry i cirka 5 minuter. Slå på kokosmjölk, vatten och lime. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Servera gärna med ris eller bröd.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malin Ljung

    Lite mycket lime upplevde jag och lite för stark för barnen, hade även i lite idealmjöl för att få en lite tjockare sås. Annars mycket god!!

  • Frida

    Tillsatte lite vitlöt, gjorde susen.

  • ida

    riktigt tråkig. ingen smak knappt.

  • Katarina

    Jättegod. Härligt att tillsätta lite koriander och krydda med fisksås istället för salt, för att få mer thai smak.

Visa fler