Röd currygryta med potatis

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g skivad potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den med potatisen i olja och röd curry i cirka 5 minuter. Slå på kokosmjölk, vatten och lime. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera gärna med ris eller bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin Ljung

2014-10-13

Lite mycket lime upplevde jag och lite för stark för barnen, hade även i lite idealmjöl för att få en lite tjockare sås. Annars mycket god!!

Frida

2014-04-30

Tillsatte lite vitlöt, gjorde susen.

ida

2014-02-05

riktigt tråkig. ingen smak knappt.

Katarina

2013-11-12

Jättegod. Härligt att tillsätta lite koriander och krydda med fisksås istället för salt, för att få mer thai smak.

fialotte

2012-02-10

Denna gryta är så himla god. Familjens återkommande favorit, just nu! Viktigt att steka ur vätskan ur kycklingen ordentligt bara, annars blir det hur vattningt som helst ...

Liknande recept

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Stekt kyckling

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g skivad potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Röd currygryta med potatis

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn den med potatisen i olja och röd curry i cirka 5 minuter. Slå på kokosmjölk, vatten och lime. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera gärna med ris eller bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin Ljung

2014-10-13

Lite mycket lime upplevde jag och lite för stark för barnen, hade även i lite idealmjöl för att få en lite tjockare sås. Annars mycket god!!

Frida

2014-04-30

Tillsatte lite vitlöt, gjorde susen.

ida

2014-02-05

riktigt tråkig. ingen smak knappt.

Katarina

2013-11-12

Jättegod. Härligt att tillsätta lite koriander och krydda med fisksås istället för salt, för att få mer thai smak.

fialotte

2012-02-10

Denna gryta är så himla god. Familjens återkommande favorit, just nu! Viktigt att steka ur vätskan ur kycklingen ordentligt bara, annars blir det hur vattningt som helst ...

Liknande recept

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Stekt kyckling

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies