Rocky Road
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Rocky Road

3.72 (18 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

16 bitar
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd till formen
Glasyr:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 200 g finhackad mörk choklad
Topping:
  • 10 Dumlekolor
  • 2 dl torrostade, grovhackade nötter t ex hasselnöt, jordnöt och pecannöt
  • 2 dl minimarshmallow
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Botten:

  1. 1

    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vispa ner smöret samt de torra ingredienserna i äggvispet.

  2. 2

    Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska ha en frasig yta och provstickan ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna.

Glasyr:

  1. 1

    Koka upp grädde och sirap. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 min.

Topping:

  1. 1

    Bred glasyren på kladdkakan. Strö över halverad Dumle, nötter och marshmallows. Garnera ev med ätbara blommor. Finalist i tävlingen Tårta vs Tårta Matilda Mattson, Malmö.

Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Martina

    Grym chokladtårta!

  • Malin

    Väldigt god och lättgjord Dock hade jag bara inne den 32min föratt få den kladdig.

  • Olivia, 13 år

    Super enkel, nu hoppas man bara att den smakar bra!

  • L-G

    Gott gotti gott gott

Visa fler