Risottobiffar med getostfylld squash

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Saffransdoftande risbakelser med zucchinitorn och tomatsås - en vegetarisk festmåltid värd att bjuda på.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Risottobiffar:
  • 4 dl arborioris
  • 3 schalottenlökar
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljongtärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, champinjoner, shiitake
  • 1 msk smör eller olja, till stekning
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl vetemjöl till panering
  • Getostfylld squash:
  • 2 små squash
  • 4 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad färsk oregano
  • 1 hackad färsk timjan
  • 100 g smulad getost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 krm peppar
  • Tomatsås:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 5 tomater
  • 5 msk balsamvinäger
  • 1 msk färska basilikablad

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs ris, saffran och lök under omrörning till riset ser genomskinligt ut. Det får inte brynas. Tillsätt vinet och låt det koka in på svag värme. Späd med grönsaksbuljong lite åt gången och rör om. Tillsätt mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills risgrynen är nätt och jämt mjuka ca 20 minuter.
  2. Skär svampen i små bitar och stek den lätt i matfett. Blanda ner svamp, ost och timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt risotton svalna ca 10 minuter, forma till biffar och vänd i mjöl. Stek biffarna i olja. Risotton kan naturligtvis serveras som den är.
  3. Skär bort ändarna på squasherna och dela dem i två bitar vardera. Gör ett hål rakt igenom dem med en äppelurkärnare. Skär fruktköttet i små tärningar.
  4. Värm hälften av oljan i en kastrull, tillsätt schalottenlöken, vitlök och squashtärningar, lägg på lock och låt sjuda i 5 - 8 minuter tills allt är mjukt. Rör i kryddorna och lägg över blandningen i en skål. Tillsätt getosten och ströbröd. Salta och peppra. Blanda alltsammans ordentligt till en fast fyllning. Fyll "squashtornen" med getostblandningen. Pensla dem med resterande olja och grilla under förvärmd grill några minuter tills de är mjuka och fått lite färg.

Såsen

  1. Värm olivoljan på låg värme, tillsätt vitlök och koka försiktigt tills den är mjuk, 5 - 8 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Tillsätt tomaterna, vinäger, basilika och låt det stå på svag värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp squashen och risottobiffarna på en spegel av tomatsås och toppa med lite extra stekt svamp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-06-23

Det här är mitt absoluta favoritrecept!! Jag tar västerbottenost istället för parmesan och skippar saffran

Jonas

2015-01-01

Rolig rätt! Gjorde detta till nyår.. Krångligt men jäkligt god kombination. Tomatsåsen var megaoljig men gav syra och balans till rätten!

Jon

2014-12-30

Det verkar vara alldeles för mycket olja till såsen? Ska det inte vara msk istället för dl?

Diana

2014-05-10

Idiotrecept! Kan det bli svårare att göra en middag!

karlhugo

2012-12-31

mycket gott!!

Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(4)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Tofu Tikka

(14)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(76)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(2)

Peters julrisotto

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(15)
26 st
  • Risottobiffar:
  • 4 dl arborioris
  • 3 schalottenlökar
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljongtärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, champinjoner, shiitake
  • 1 msk smör eller olja, till stekning
  • 1.5 dl riven parmesan
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl vetemjöl till panering
  • Getostfylld squash:
  • 2 små squash
  • 4 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad färsk oregano
  • 1 hackad färsk timjan
  • 100 g smulad getost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 krm peppar
  • Tomatsås:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 5 tomater
  • 5 msk balsamvinäger
  • 1 msk färska basilikablad

Risottobiffar med getostfylld squash

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Saffransdoftande risbakelser med zucchinitorn och tomatsås - en vegetarisk festmåltid värd att bjuda på.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs ris, saffran och lök under omrörning till riset ser genomskinligt ut. Det får inte brynas. Tillsätt vinet och låt det koka in på svag värme. Späd med grönsaksbuljong lite åt gången och rör om. Tillsätt mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt tills risgrynen är nätt och jämt mjuka ca 20 minuter.
  2. Skär svampen i små bitar och stek den lätt i matfett. Blanda ner svamp, ost och timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt risotton svalna ca 10 minuter, forma till biffar och vänd i mjöl. Stek biffarna i olja. Risotton kan naturligtvis serveras som den är.
  3. Skär bort ändarna på squasherna och dela dem i två bitar vardera. Gör ett hål rakt igenom dem med en äppelurkärnare. Skär fruktköttet i små tärningar.
  4. Värm hälften av oljan i en kastrull, tillsätt schalottenlöken, vitlök och squashtärningar, lägg på lock och låt sjuda i 5 - 8 minuter tills allt är mjukt. Rör i kryddorna och lägg över blandningen i en skål. Tillsätt getosten och ströbröd. Salta och peppra. Blanda alltsammans ordentligt till en fast fyllning. Fyll "squashtornen" med getostblandningen. Pensla dem med resterande olja och grilla under förvärmd grill några minuter tills de är mjuka och fått lite färg.

Såsen

  1. Värm olivoljan på låg värme, tillsätt vitlök och koka försiktigt tills den är mjuk, 5 - 8 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet. Tillsätt tomaterna, vinäger, basilika och låt det stå på svag värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp squashen och risottobiffarna på en spegel av tomatsås och toppa med lite extra stekt svamp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-06-23

Det här är mitt absoluta favoritrecept!! Jag tar västerbottenost istället för parmesan och skippar saffran

Jonas

2015-01-01

Rolig rätt! Gjorde detta till nyår.. Krångligt men jäkligt god kombination. Tomatsåsen var megaoljig men gav syra och balans till rätten!

Jon

2014-12-30

Det verkar vara alldeles för mycket olja till såsen? Ska det inte vara msk istället för dl?

Diana

2014-05-10

Idiotrecept! Kan det bli svårare att göra en middag!

karlhugo

2012-12-31

mycket gott!!

Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(4)

Risotto med skaldjur och fänkål

(5)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Tofu Tikka

(14)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(76)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(2)

Peters julrisotto

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies