Risotto med sparris och entrecote

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

När du severar köttet med en krämig risotto behövs ingen sås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 hackad schalottenlök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 200 g färsk eller fryst sparris, delade på mitten
  • 6.5 dl vatten
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 75 g riven västerbottensost
  • 0.25 hackad purjolök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk peppar
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i oljan en minut. Häll i riset och låt fräsa ytterligare en minut. Slå på vinet och låt det koka in.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärningarna och förväll färsk sparris i buljongen några minuter. Ta upp sparrisen ur buljongen. Koka fryst sparris enligt instruktion på förpackningen.
  3. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter.
  4. Blanda ner osten, purjolök, gräslök samt sparris. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna cirka 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Salta och peppra. Servera med risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(76)

Spenatrisotto med skinkschnitzel

(5)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(3)

Snabblagad biff Stroganoff

(3)

Kålpudding med ris

(53)

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Nasi goreng

(43)

Red cooked pork

(15)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 hackad schalottenlök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 200 g färsk eller fryst sparris, delade på mitten
  • 6.5 dl vatten
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 75 g riven västerbottensost
  • 0.25 hackad purjolök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk peppar
  • 600 g entrecôte, i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk peppar

Risotto med sparris och entrecote

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

När du severar köttet med en krämig risotto behövs ingen sås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i oljan en minut. Häll i riset och låt fräsa ytterligare en minut. Slå på vinet och låt det koka in.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärningarna och förväll färsk sparris i buljongen några minuter. Ta upp sparrisen ur buljongen. Koka fryst sparris enligt instruktion på förpackningen.
  3. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter.
  4. Blanda ner osten, purjolök, gräslök samt sparris. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna cirka 2 minuter på varje sida på ej för stark värme. Salta och peppra. Servera med risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(76)

Spenatrisotto med skinkschnitzel

(5)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(3)

Snabblagad biff Stroganoff

(3)

Kålpudding med ris

(53)

Japansk färs- och kålpanna

(1)

Nasi goreng

(43)

Red cooked pork

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies