Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Krämig risotto, smaksatt med vin, fänkål, parmesan och selleri. En underbar allt-i-ett-rätt som passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 finhackad selleri (kasta bort de yttre sega stjälkarna)
  • 1 finhackad fänkål (spara de gröna vipporna)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 6 sardellfiléer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 320 g kräftstjärtar (320 g = ca 1 burk)
  • 150 g majskorn (150 g = 1 liten burk)

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken, selleri, fänkål samt chili i oljan cirka 3 minuter. Lägg ner sardellerna och låt dem smälta. Häll i riset och låt fräsa ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner osten så att den smälter. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner skaldjuren så att de blir varma. Strö över de hackade fänkålsvipporna och servera med majskorn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(43)

Räkcurry med citrongräs

(0)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Peters julrisotto

(6)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 finhackad selleri (kasta bort de yttre sega stjälkarna)
  • 1 finhackad fänkål (spara de gröna vipporna)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 6 sardellfiléer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 320 g kräftstjärtar (320 g = ca 1 burk)
  • 150 g majskorn (150 g = 1 liten burk)

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Krämig risotto, smaksatt med vin, fänkål, parmesan och selleri. En underbar allt-i-ett-rätt som passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken, selleri, fänkål samt chili i oljan cirka 3 minuter. Lägg ner sardellerna och låt dem smälta. Häll i riset och låt fräsa ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner osten så att den smälter. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner skaldjuren så att de blir varma. Strö över de hackade fänkålsvipporna och servera med majskorn.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(43)

Räkcurry med citrongräs

(0)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Peters julrisotto

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies