Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig risotto, smaksatt med vin, fänkål, parmesan och selleri. En underbar allt-i-ett-rätt som passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 finhackad selleri (kasta bort de yttre sega stjälkarna)
  • 1 finhackad fänkål (spara de gröna vipporna)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 6 sardellfiléer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 320 g kräftstjärtar (320 g = ca 1 burk)
  • 150 g majskorn (150 g = 1 liten burk)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken, selleri, fänkål samt chili i oljan cirka 3 minuter. Lägg ner sardellerna och låt dem smälta. Häll i riset och låt fräsa ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner osten så att den smälter. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner skaldjuren så att de blir varma. Strö över de hackade fänkålsvipporna och servera med majskorn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räkgryta med curry och chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 finhackad selleri (kasta bort de yttre sega stjälkarna)
  • 1 finhackad fänkål (spara de gröna vipporna)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 6 sardellfiléer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 320 g kräftstjärtar (320 g = ca 1 burk)
  • 150 g majskorn (150 g = 1 liten burk)
  • 0.5 tsk salt

Risotto med skaldjur och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig risotto, smaksatt med vin, fänkål, parmesan och selleri. En underbar allt-i-ett-rätt som passar både till vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken, selleri, fänkål samt chili i oljan cirka 3 minuter. Lägg ner sardellerna och låt dem smälta. Häll i riset och låt fräsa ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner osten så att den smälter. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner skaldjuren så att de blir varma. Strö över de hackade fänkålsvipporna och servera med majskorn.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räkgryta med curry och chutney

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Curryräkor med ris

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)