Risonirisotto med svamp
  • Tid 25 min

Risonirisotto med svamp

4 (3 betyg)

Att laga risotto på risoni går mycket snabbare än att laga vanlig risotto. I och för sig är risoni en pastasort, men den ser ut som ris! Den här risonirisotton är lagad med svamp, spenat och parmesan.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risoni
  • 250 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller, skivade
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 70 g babyspenat
  • 3 dl finriven parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risonipastan i saltat vatten.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. Salta, peppra och stek till fin färg.

  3. 3

    Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.

  4. 4

    Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka ev av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd gärna torkad, blötlagd svamp nu när det inte är säsong.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar