För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Risonirisotto med svamp

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Att laga risotto på risoni går mycket snabbare än att laga vanlig risotto. I och för sig är risoni en pastasort, men den ser ut som ris! Den här risonirisotton är lagad med svamp, spenat och parmesan.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl risoni
  • 250 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller, skivade
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 70 g babyspenat
  • 3 dl finriven parmesan

Gör så här

  1. Koka risonipastan i saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. Salta, peppra och stek till fin färg.
  3. Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.
  4. Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka ev av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.

Tips

Använd gärna torkad, blötlagd svamp nu när det inte är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Köttfärssås med sidfläsk

(30)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Wokad pak choy med svamp och salladslök

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)

Portabello- och aubergineburgare

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl risoni
  • 250 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller, skivade
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 70 g babyspenat
  • 3 dl finriven parmesan

Risonirisotto med svamp

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Att laga risotto på risoni går mycket snabbare än att laga vanlig risotto. I och för sig är risoni en pastasort, men den ser ut som ris! Den här risonirisotton är lagad med svamp, spenat och parmesan.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risonipastan i saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. Salta, peppra och stek till fin färg.
  3. Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.
  4. Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka ev av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.

Tips

Använd gärna torkad, blötlagd svamp nu när det inte är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Köttfärssås med sidfläsk

(30)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Wokad pak choy med svamp och salladslök

(2)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)

Portabello- och aubergineburgare

(2)