
Ris- och linspanna med crunch
Betyg (1-5):
Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 tsk rapsolja
- 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
- 200 g blomkål
- 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
- 1 msk smör
- 1 tsk gurkmeja
- 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
- 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
- flingsalt
- 0.5 dl russin
- 0.5 dl kokosflakes
- 1 dl torrostade salta cashewnötter
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
- Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
- Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.
Ris- och linspanna med crunch
Betyg (1-5):
Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
- Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
- Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!