Ris- och linspanna med crunch
Ris- och linspanna med crunch
  • Tid 35 min

Ris- och linspanna med crunch

4.4 (5 betyg)

Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
  • 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl torrostade saltade cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.

  2. 2

    Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.

  3. 3

    Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar