För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Rimmad torskrygg funkar lika bra som bjudmiddag till helgen! Otroligt gott med parmesansmulet och picklad morot till fisken. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 torskryggfiléer
  • 1 liter vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 dl salt
  • Parmesansmul
  • 50 g vitt bröd, gärna gårdagens
  • 50 g parmesanost, fint riven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk olivolja
  • Örtiga linser med spenat
  • 2 dl puylinser eller belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, salt och socker tills allt lösts upp och lägg fisken i lagen. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min. Koka linserna på svag värme i saltat vatten ca 20 min.
  2. Mixa eller finhacka brödet till parmesansmulet. Mixa ner eller blanda brödet med parmesan och citronskal.
  3. Fräs blandningen i olivoljan någon minut under omrörning tills allt är gyllene och frasigt. (En del blir lite klumpigt av osten – det är bara gott men kan skäras sönder i mindre bitar.) Låt svalna på hushållspapper.
  4. Skölj de nykokta linserna i kallt vatten så att kokprocessen avstannar. Grovhacka spenat och örter. Blanda med linser, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj av torsken och torka den med hushållspapper. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken 2–3 min på varje sida eller tills den är precis klar. Servera med linserna och den picklade moroten och toppa med parmesansmulet.

Servering

Snabbpicklad morot: Koka upp 1 ½ dl vatten,1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) till en lag. Lägg 175 g morotsspaghetti (som finns färdig att köpa kyld) eller hyvlad morot i en skål och häll över lagen. Vänd runt och låt stå 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-08-06

Utmärkt recept men det skulle vara bra att ange mängden salt för rimming. Det skulle också vara bra att ange från vilket nummer av Coop tidningen receptet kommer från, om det finns en koppling.

Kalle

2018-12-31

Magiskt gott

Liknande recept

Ädelostbakad fisk

(13)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

(115)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 torskryggfiléer
  • 1 liter vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 dl salt
  • Parmesansmul
  • 50 g vitt bröd, gärna gårdagens
  • 50 g parmesanost, fint riven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk olivolja
  • Örtiga linser med spenat
  • 2 dl puylinser eller belugalinser
  • 70 g färsk spenat
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • flingsalt och svartpeppar

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Rimmad torskrygg funkar lika bra som bjudmiddag till helgen! Otroligt gott med parmesansmulet och picklad morot till fisken. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, salt och socker tills allt lösts upp och lägg fisken i lagen. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min. Koka linserna på svag värme i saltat vatten ca 20 min.
  2. Mixa eller finhacka brödet till parmesansmulet. Mixa ner eller blanda brödet med parmesan och citronskal.
  3. Fräs blandningen i olivoljan någon minut under omrörning tills allt är gyllene och frasigt. (En del blir lite klumpigt av osten – det är bara gott men kan skäras sönder i mindre bitar.) Låt svalna på hushållspapper.
  4. Skölj de nykokta linserna i kallt vatten så att kokprocessen avstannar. Grovhacka spenat och örter. Blanda med linser, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj av torsken och torka den med hushållspapper. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken 2–3 min på varje sida eller tills den är precis klar. Servera med linserna och den picklade moroten och toppa med parmesansmulet.

Servering

Snabbpicklad morot: Koka upp 1 ½ dl vatten,1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) till en lag. Lägg 175 g morotsspaghetti (som finns färdig att köpa kyld) eller hyvlad morot i en skål och häll över lagen. Vänd runt och låt stå 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-08-06

Utmärkt recept men det skulle vara bra att ange mängden salt för rimming. Det skulle också vara bra att ange från vilket nummer av Coop tidningen receptet kommer från, om det finns en koppling.

Kalle

2018-12-31

Magiskt gott

Liknande recept

Ädelostbakad fisk

(13)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

(115)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(11)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)