Laxpaj med potatis
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Laxpaj med potatis

3.29 (7 betyg)

Det här är en riktigt matig paj med både, lax, potatis och välsmakande ost. Väldigt trevlig att servera till sommarlunchen med en krispig grönsallad.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 400 g kokta potatisar, skivade
  • 2 knipplökar, strimlade
  • 200 g kallrökt lax, i skivor
  • 0.5 kruka dill, grovhackad
  • 4 dl riven västerbottensost
Ev garnering:
  • gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. 2

    Vispa ägg, grädde och mjölk till en jämn smet. Salta och peppra. Varva potatis, lök, lax, dill och ost i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Toppa ev med lite klippt gräslök.

Servering

Servera gärna med en krispig grönsallad med hyvlad gurka och rädisor i.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Gott.

  • Coop webbredaktör

    Till Börje: Ja, det stämmer att det ska vara 0,5 tsk vitpeppar.

  • Börje

    Ska det verkligen vara 0,5 tsk vitpeppar? Lika mycket som saltet?